Een initiatief van Educentrum vzw Startpunt voor opleidingen:
Geniet van dit aanbod:
  • Bescherm jouw laptops ook met Deep Freeze en win tijd!
  • Fyxxilab: Workshops voor leerlingen en leerkrachten over STEM, programmeren en maakonderwijs
  • HuurHardware: Huur laptops, iPads, projectoren, netwerkinfrastructuur, Xbox, ... aan de goedkoopste prijzen

Kennismaking met Google Apps

Geef communicatie en samenwerking een boost

Inhoud

Google Apps for Education biedt een gratis (en reclamevrije) set aanpasbare tools waarmee directies, leerkrachten en studenten effectiever kunnen samenwerken en communiceren. 

Google Apps bevat uitgebreide communicatiemogelijkheden voor uw school met gehoste e-mail, gedeelde agenda's en geïntegreerde videochat.
Met Google Documenten en Google Sites kunnen studenten en leerkrachten documenten online delen, op elk moment en op elke locatie!
 
Deze presentatie maakt je wegwijs in de mogelijkheden die Google Apps (for education) je biedt. Deze presentatie is gericht aan leerkrachten, ICT-coördinatoren en aan iedereen die aan de slag wenst te gaan met Google Apps (for education) of nog meer wilt doen met Google Apps (Mail, Calendar, Talk, Video, Docs, Sites, Groups).
 
De nadruk ligt voornamelijk op Google Docs en Google Agenda. Maar alle andere onderdelen worden ook voldoende toegelicht. 
 
Er is ook een luik dat speciaal gericht is op het beheer van Google Apps en op de mogelijkheid op Google Apps te integreren in/met SmartSchool.
Er wordt ook aandacht besteed aan de nadelen van Google Apps. Tevens zal je in deze presentatie nuttige en bruikbare tips krijgen.
 
 

Resultaat

Na deze sessie zal je een duidelijk beeld hebben van wat de meerwaarde is van Google Apps. Je zal overtuigd én verbaasd zijn van de mogelijkheden van Google Apps. Je kent alle voor-en nadelen van Google Apps.

 
Je kan nu aan de slag met (een onderdeel van) Google Apps en de functionaliteiten van deze omgeving gebruiken in je klas/school. Zodat de communicatie en de samenwerking tussen alle leden van een klas/school beter en efficiënter wordt.

 

Verplichte kennis/vaardigheid

Dit heb je minstens nodig om de opleiding te kunnen volgen.

Geen

Mooi meegenomen

Met deze kennis/vaardigheid heb je wat voorsprong, maar het is niet strikt nodig.

Basiskennis internet

Doelgroep

Iedereen

Onderwijstypes

Alle onderwijstypes